- זמנים! אל תהיו פאסימיים ותקבעו תאריך התחלה וסיום עם הקבלן זה ממש לא מספיק, עם קבלן צריך לקבוע את כל תהליך הבנייה, מאיפה מתחילים וכמובן סעיפים של התקדמות, על פי הסעיפים של ההתקדמות בשיפוץ, כך מתוגמל גם הקבלן – כך תוכלו לשלוט בקצב הבנייה בביתכם וגם על כספכם.
- אם אתם עובדים עם קבלן, כנראה שאתם צריכים להיפגש איתו מספר פעמים או לפחות לשוחח עמו בטלפון, וודאו כי יש לכם את המספר שלו ושבהחלט תהיה לך חצי פגישה שבועית כזאת לעדכון, אם ישנן בעיות או שהכל בסדר ולוח הזמנים מתפקד כרגיל, בכך מקרה אתם צריכים לדעת מה קורה עם השיפוץ, שלא יהיו לכם הפתעות!
- חריגה בתקציב, קחו בחשבון – תמיד בזמן שיפוצים ישנם חריגות, זה לא אומר שהקבלן שלכם מנסה לגנוב אתכם, אבל יש גם גבול – כמובן, ראשית תבררו לעומק ולא רק עם הקבלן שלכם מה קורה ולמה המחיר השתנה, בררו גם ממקור חיצוני עם המחירים הגיונים והאם זה קשור בכלל, מעבר לכך יש סטייה של בין 10% ל 20% מהתקציב המקורי, אז אנא קחו זאת בחשבון שאתם מתקצבים תקציב לשיפוץ הבית.
- החלטתם לשנות באמצע השיפוץ כמה דברים? אל תעשו זאת על דעת עצמכם, התייעצו עם הקבלן הראשי על כך, ישנם מקרים בהם שיפוץ בבית הוא גם באמצעות כמה בעלי מקצוע שאינם קשורים לקבלן הראשי של השיפוץ ואתם הזמנתם אותם לבדכם ובמידה ואתם רוצים עוד נקודת חשמל או קיר גבס יפה לטלוויזיה – לפני שאתם עושים זאת, התייעצו עם הקבלן הראשי על כך, שמעו מה יש לו לומר – בסופו של דבר הוא רוצה רק לטובתכם ושתהיו מרוצים, אל תתביישו להתייעץ.
- סיום הפרויקט, מה עושים עם כל הבלאגן הזה עכשיו?
אז הקבלן הראשי סיים את העבודה וכל בעלי המקצוע הלכו והשאירו אתכם בתוך בלאגן אחד שלם ועם ריח של צבע טרי, נו מה עושים? ראשית, הקבלן הראשי שלכם צריך להיות גם קבלן הגמר – ז"א אחראי על כל הפינשים הקטנים והנזקים הקטנים שגרמו לכם בעלי המקצוע שעבדו בביתכם, החל מתיקוני צבע ועד לפקקים על נקודות חשמל פתוחות, אם צריך להשלים תקרה אקוסטית, אז למה לא? מעבר לכך, אתם צריכים לסכם מראש עם קבלן הגמר שלכם כי הוא אחראי על פינוי כל הפסולת העודפת מהשיפוץ וכמובן לניקיון לאחר השיפוץ, ניקיון בסיסי לא פוליש והברקה! רק שיהיה אפשרי להתחיל לנקות מנקודה כלשהי, אז בהצלחה בשיפוץ!